Really cool story. Take five minutes from your life and listen.

Shorts: 15: Sum - WNYC's Radiolab
10:57 AM Sep 02, 2010, comment
4:17 AM Sep 02, 2010, comment
בגלל זה אומרים לכם שזה לא הולך לכאוב גם כשזה הולך להיות סיוט מתמשך של גיהנום סיני כזה או אחר.

Anticipation of pain makes it hurt more, even days later - New Scientist - Online News
3:56 AM Sep 02, 2010, comment
3:15 PM Sep 01, 2010, comment
12:59 PM Sep 01, 2010, comment
12:10 PM Sep 01, 2010, comment
11:48 AM Sep 01, 2010, comment
מילואים, יום שני
6:44 AM Sep 01, 2010, comment
 

ארכיון לחודש February, 2010

קוד פתוח = פיראטיות

קטגוריות: Less Interesting News, Philosophy, Thinking Out Loud, Weird פורסם ביום: 28 בFebruary, 2010 מאת: Eran

זאת אחת מהכתבות המוזרות ביותר שקראתי לאחרונה ושמראה יפה מאוד שאנשים מפחדים ממה שהם לא מבינים. מתברר שיש קבוצה בארצות הברית שטוענת שמי שעוסק בקוד פתוח עוסק באמת בהפרת זכויות יוצרים ומנסה גם לשכנע את זה את הממשל.

It turns out that the International Intellectual Property Alliance, an umbrella group for organisations including the MPAA and RIAA, has requested with the US Trade Representative to consider countries like Indonesia, Brazil and India for its “Special 301 watchlist” because they use open source software.

What’s Special 301? It’s a report that examines the “adequacy and effectiveness of intellectual property rights” around the planet – effectively the list of countries that the US government considers enemies of capitalism. It often gets wheeled out as a form of trading pressure – often around pharmaceuticals and counterfeited goods – to try and force governments to change their behaviours.

זה פשוט כל כך מעצבן שאנשים מפגרים עם יותר מדי כוח מנסים להרוס רעיונות טובים. עם קוד פתוח ותוכנה חופשית אפשר להתחרות טוב מאוד עם הענקים ואפילו הענקים משתמשים בזה בעצמם. גוגל נותנת המון מוצרים בחינם והם נחשבים אנטי-קפיטליסטים? איך בכלל מגדירים אנטי קפיטליסטים ומה רע בזה?
אני מאוד אוהב את הרעיון של “אני עושה דברים שאני אוהב ומחלק אותם ובתמורה אני יכול לקחת חינם דברים שאנשים אחרים עושים בשביל הכיף”.

מזל טוב לטבלת היסודות!

קטגוריות: High-Tech, Less Interesting News, Memes and Stuff פורסם ביום: 27 בFebruary, 2010 מאת: Eran

הוכרז האטום ה-112, כרגע האטום הכבד ביותר שקיומו אושר על ידי ניסויים. הוא לא ממש יציב אבל הוא מכיל 20 יותר פרוטונים מאורניום.

נהדר. אני רק רוצה שכשהם יגיעו ל-115 הם לא ישתמשו בשם של מדען עתיק אלא יקראו לו אילריום, כמו שקראו לאחת המעבורות אנטרפרייז. גם אם הוא לא יהיה מקור אנרגיה חזק, זה עדיין יהיה מגניב.

מי מנהל את משרד החינוך?

קטגוריות: IT, Less Interesting News, Practice, Religion, Thinking Out Loud פורסם ביום: 26 בFebruary, 2010 מאת: Eran

מוקדם יותר השבוע התפרסמה כתבה בעיתון הארץ על המדען הראשי של משרד החינוך ומה הוא עושה. הכתבה הזאת כל כך עצבנה אותי שאני מרגיש שאני חייב להגיב עליה חלק חלק.
המשך קריאה »

קבלו תיקון, אתם לא רוצים לסוע בחלל

קטגוריות: Geekdom, High-Tech, Less Interesting News, Practice, Thinking Out Loud פורסם ביום: 25 בFebruary, 2010 מאת: Eran

ניתוח חדש של הסכנות במסע בחלל מראה שלטוס במהירות הקרובה למהירות האור דרך החלל הבין כוכבי יכול להיות משהו מאוד מסוכן. משהו קטלני. בערך כמו לעמוד בדרך של קרן החלקיקים של ה-LHC כשהוא יגיע לחצי כוח מתישהו השנה.

זה עובד ככה: בכל סנטימטר מעוקב של חלל יש בערך שני אטומי מימן. זה לא הרבה. אבל ב-99.9999999% ממהירות האור, כמות המימן המועטה הזאת מרגישה יותר כמו קרינה מייננת בסדר גודל של 7 טרה-אלקטרון-וולט. גוף של ספינה היום לא מסוגל לספוג את זה. זה כמעט פי 2000 מהכמות הקטלנית לבני אדם תוך שנייה.

לא בריא. אז בפעם הבאה שאתם חושבים על מסע בחלל, תחשבו מיגון כבד.

רמות מספרים

קטגוריות: Practice, Thinking Out Loud פורסם ביום: 24 בFebruary, 2010 מאת: Eran

חשבתי על משהו אחרי ששמעתי קצת פוד-קאסטים וספרים. בדרך כלל, הכותבים אומרים שזה חינם אבל מבקשים תרומה כדי שזה ישאר חינם. קצת פארדוקסאלי אבל בסדר. יש בזה משהו. יש רמה כזאת. אז זה מה שאני חושב, שאני אקטלג את רמת המוצלחות של כותבים לפי הרמות האלו.

0) כותב למגרה.
1) כותב למשפחה וחברים קרובים.
2) כותב לקהילה אינטרנטית מצומצמת.
3) מפרסם במקומות נחשבים אך חינמיים.
4) יכול לבקש תרומה תמורת המאמץ.
5) מוכר את היצירה בכסף.

אני חושב שאני בערך בשלב 2.5 כרגע ושהרבה מהכותבים בקהילה שממקמים את עצמם ברמה 3 יכולים בכיף לעבור לרמה 4. בעיקר כי חלקם כבר מכוונים ל-5.

אני אגיד את זה שוב: GrooveShark

קטגוריות: Life, Memes and Stuff, Practice, Thinking Out Loud פורסם ביום: 23 בFebruary, 2010 מאת: Eran

מכיוון שפאנדורה מתנגדים שאנשים בארץ יקשיבו להם ואין לי כוח להפעיל Tor כדי להתחכם איתם, נאלצתי למצוא פתרון אחר לצורך שלי לשמוע מוזיקה בחינם דרך האינטרנט מתי שאני רוצה. אחרי deezer ו-finetune, שהתחילו סבבה והדרדרו, נפלתי על GrooveShark.

כן, גם ל-GrooveShark היו קצת בעיות בהתחלה (ואפשר להגיד שגם עכשיו יש להם, בערך) אבל לא מזמן הם שינו את הממשק שלהם ותיקנו הרבה מהבעיות. אז עכשיו אפשר להירשם שם ולשמוע מה שרוצים. אפשר לשמור רשימות ושירים מועדפים ושירים אהובים ואפילו יש להם את האפשרות לשחזר את הרשימה שהתנגנה בפעם האחרונה שהתנקתם.
אז אם לא נרשמים כ-VIP יש פרסומות (שאפשר לחסום), יש הגבלה על כמות השירים שאפשר לחבב (אז הפסקתי) ואי אפשר להשתמש בכל הרקעים (Big fucking deal). חוץ מזה, הם שירות נהדר ואני בהחלט ממליץ. למרות שלא הצלחתי למצוא שם את Blue Pyramid, אתר מוזיקה שמכיר את ה-Gone Jackals הוא מספיק טוב בשבילי מבחינת חיפוש דברים לא מוכרים.

פתרון לבלגן באוטובוסים: אינטרנט אלחוטי

קטגוריות: High-Tech, Less Interesting News, Practice, Thinking Out Loud פורסם ביום: 22 בFebruary, 2010 מאת: Eran

באריזונה החליטו לעשות ניסוי מעניין בטכנולוגיה. הם התקינו נתב אלחוטי נייד על אחד האוטובוסים ובכך איפשרו, לכל מי שמחזיק מכשיר עם האפשרות, לגלוש באינטרנט בזמן הנסיעה.

ומה התוצאה? נסיעה שהייתה רצופה בתגרות, התעללויות וצעקות הפכה לסוג של חדר לימודים נייד. אף אחד לא טורח לריב כשיש גישה חינמית לאינטרנט. אחד מלטש את החיבור בהיסטוריה, אחת שולחת הודעה לחבר שלה שיפגוש אותה ואחר מתאם עם המורה שלו קבלה אלקטרונית של שיעורי בית.

טכנולוגיה יכולה לגרום לשינויים נהדרים שאפילו לא חשבנו עליהם. ואני חושב שזה נהדר. שימו שקעים ואינטרנט באוטובוסים, שימו לפחות ברכבות. כן, שימו ברכבות. תנו את האפשרות לעלות לרכבת עם מחשב נייד ולהעביר שעה בכיף ואנשים יסעו ברכבת.

נאסא דואגת גם לשמש

קטגוריות: Geekdom, High-Tech, Less Interesting News, Practice, Thinking Out Loud פורסם ביום: 21 בFebruary, 2010 מאת: Eran

למי שלא שמע את ההרצאה שלי על דרכים להביא את סוף העולם, סיפרתי שם על סופות סולאריות. סופות סולאריות הם סוג של הבזק סולארי משודרג על סטרואידים. מדובר באירוע שהטכנולוגיה שברשותנו לא מספיק טובה בשביל לתת לנו התרעה מספיקה מראש עליו ואם הוא יקרה (משהו שסביר מאוד בעשורים הקרובים) ולא נהיה מוכנים אליו אז הציווילזציה האנושית תחדל מלהתקיים כפי שאנחנו מכירים אותה.

כמו כן, גם אמרתי שהלווין שתפקידו כולל להתריע על דברים כאלו ואולי יכול לתת לנו סוג של אפשרות להתכונן כבר גוסס ולא ישרוד את העשור הבא. לכן, צריך לשלוח אליו מחליף בהקדם. למזלי, נאסא מקשיבים ושיגרו בשבוע שעבר את ה-Solar Dynamics Observatory שייקח את מקומו של הלווין הישן עם טכנולוגיה מתקדמת יותר, ינטר את השמש ויוכל לתת התרעות הרבה יותר טובות על סופות סולאריות.

ועל זה אני אומר: “.That’s good. One less thing”

הפיכה בחמש דולר

קטגוריות: Humanity, Less Interesting News, Thinking Out Loud, Weird פורסם ביום: 20 בFebruary, 2010 מאת: Eran

חוק שעבר בשנה שעברה ברשות המחוקקת של דרום קארוליינה עכשיו נכנס לספרים. ולמה שיעניין אותנו חוק מסכן במדינה פדרלית משעממת בצד השני של האוקיינוס? הנה הסיבה: המדינה הזאת, אחת מה’מדינות האדומות’ בארצות הברית, העבירה חוק שדורש מכל אדם, קבוצה או ארגון המתכנן, מסית, דורש או מעודד את הפיכת הממשל האמריקני שירשם במשרד הפנים שלהם. עלות הרישום, רק חמש דולר. ומי שלא יעשה זאת צפוי לקנס של עד 25,000 דולר ומאסר של עד 10 שנים.

למען האמת, זה דיי גאוני, עכשיו כשחושבים על זה. אם המשטרה תופסת מישהו מסית נגד הממשל אז אפשר לבדוק אם הוא רשום. אם הוא לא, הם יכולים דיי מיד להפיל עליו קנס ומאסר ממושך. אבל אם הוא כן ירשם מראש אז ידעו לנטר אותו ולעקוב אחרי פעילותיו.

חכמים שם בארצות הברית.

אוכל זוכה פרס

קטגוריות: Less Interesting News פורסם ביום: 19 בFebruary, 2010 מאת: Eran

אם אתם לא יודעים מי זה ג’יימי אוליבר אז כנראה שאתם לא ממש רואים טלוויזיה. לא, יותר מזה. כי אני לא ממש רואה טלוויזיה ואני מכיר את ג’יימי אוליבר. הוא ידוע במקור בתור השף הערום אבל אותי הוא יותר מעניין בגלל המאמצים האחרונים שלו. התוכנית החדשה שלו עוברת ממקום למקום (קודם בבריטניה ועכשיו בארצות הברית) ומלמדת אנשים לבשל ומעודדת אנשים לבשל.

ועכשיו הוא הופיע ב-TED והסביר את התוכנית שלו ולמה הוא קיבל עליה את הפרס של המאה אלף דולר. הוא רוצה לחנך אנשים לאוכל מבית הספר היסודי. יש יותר מדי אנשים, באמריקה בעיקר אבל גם בשאר העולם, שממש מתים מסיבות הקשורות לדיאטה שלהם. הוא רוצה לשנות את זה ואני מאוד בעדו. הוא צודק והוא צריך לקבל את מה שהוא רוצה. למזלו, TED נראה כמו ארגון שבאמת עושה דברים. הוידאו שלו מאוד מומלץ.

ועל זה אני חושב: אני בהחלט צריך לקחת קורס בישול. זאת נראית לי חובה אישית.