חופש דת. חופשי, זאת אומרת כמו ביטוי
קטגוריות: Life, Thinking Out Loud פורסם ביום: 31 בMay, 2009 מאת: Sabre Runnerבזמן האחרון נתקלתי מעט יותר בתגובות על חילוניותי. כנראה בעיקר שדיברתי על זה בתדירות מעט גבוהה יותר, התחלתי ללבוש את החולצות עם ה-A האדום באופן סדיר ויש לי סיכה עם ה-A על המעיל שלי.
דבר ראשון, החלטתי על הגדרה חדשה לעצמי. מי שמקבל ממני דואר או רואה אותי בפורומים בטח כבר שם לב לחתימה הרגילה שלי. למטה אני כותב “May we meet in Less Interesting Times” עם הכתובת של הבלוג אבל למעלה, אחרי שורה מבודחת/שנונה משהו (“Don’t let people drive you crazy when you know it’s within walking distance”) אני שם את הרעיון העיקרי שלי: “No one ever said being a Heretic was easy”. מי ששיחק במשחק הישן והנהדר של Raven Software מכיר את השורה הזאת בתור השורה האחרונה של דמות השחקן לפני שהוא צועד דרך השער אבל בשבילי זאת סוג של הגדרה והודאה עצמית. בשבילי, אתאיסט הוא פשוט בן אדם שלא מאמין. אני כופר (או בשביל להתאים ל-A האדומה, אפיקורוס). זאת אומרת, לא רק שאני לא מאמין, אני מצהיר את זה בפומבי ומדבר על זה כשאפשר.
אז הדבר הראשון שאומרים לי הוא למה להציק? למה להתנגח באנשים ככה סתם?
התשובה הראשונה היא, למה לא? אנשים מדברים על כדורגל ואקלים וטלוויזיה ופוליטיקה ומשפטים ומוסר והאם זה בסדר לתת לבת הצעירה שלך לצאת עם מישהו שהיא אוהבת ואתה לא מכיר? אז למה אסור לדבר על דת? דת היא נושא לדיון כמו כל אחד אחר והוא לא חסין לביקורות. זה שהוא אחד הנושאים העתיקים ביותר בתרבות האנושית לא אומר שכבר נאמר הכל, שהנושא סגור או שהוא קיבל ותק ולכן אסור לגעת בו. הרי, אנשים עדיין מדברים על מלחמה והרג, נושאים שהקדימו את הדת.
התשובה השנייה היא, זה לא סתם. אני חושב שאני עושה משהו מועיל, שאני תורם ועוזר לאנשים להתקדם, שאם אני מדבר עם מישהו על דת, אולי אנחנו נגיע לנושאים שהוא לא חשב עליהם, הוא יחשוב מחדש על מה שהוא מכיר ויבחן את זה באור חדש. ואולי גם אני. ובמיוחד, אם הצלחתי לגרום לבן-אדם לזנוח דת ואולי גם לקחת על עצמו תפקיד מועיל אותו לא חשב בכלל לקחת קודם, גם תרמתי לחברה בכלליות.
המשך קריאה »
מה אנשים אומרים