רמות של סיפור

אני משחק עכשיו משחק תפקידים של מרוצללים עם כמה חברים. לשחק זאת דרך נחמדה לתאר את זה כאשר עומס הלימודים מונע ממני משחק שבועי, דו שבועי או אפילו תלת שבועי. בכל מקרה, לכתוב את הקורות של הדמויות בכל משימה זאת דרך שאני מאוד אוהב כדי גם לזכור וגם לנפח קצת ולהעמיק קצת את הסיפור. זה למה אני כותב את ‘להב בישראל’. כי המנחה מיקם את המשחק בישראל וזה מעניין בהתחשב בדמות הזאת.

בכל מקרה, רציתי להתייחס לרמות ההשקעה שאני נותן לדברים שאני כותב ביחס למונחים המקצועיים יותר. כי אין ברירה, לא כל קטע שאני כותב יקבל את הגימור המקסימלי. הלוואי והייתי יכול להביא כל אחד למצב הזה אבל לי אין את הזמן ובטח שלאנשים שאני סומך עליהם לערוך לא יהיה כוח.

  • רעיון כללי: מה אני רוצה לכתוב בכלליות, אירועים חשובים, מסר שאני מכוון אליו ודברים כאלו. בדרך כלל נראה כמו סיכום של שלוש-ארבע שורות.
    דבר כזה לא יוצא לפומבי אף פעם. אולי אחלוק אותו עם חברים בשביל עוד רעיונות אבל זה לא יפורסם.
  • טיוטה ראשונה: איטרציה ראשונה על הקטע. אני פשוט כותב מה שזורם לי מהראש.
  • טיוטה שנייה: בדרך כלל אחרי לפחות כמה שעות שלא נגעתי בטקסט, אני קורא אותו מחדש ומתקן דברים שלא נראים לי, מנסה להביא את הטקסט למצב יותר זורם.
    בערך בשלב הזה אני מכנה את זה From the Writing Desk, דברים שכתבתי וקצת השקעתי בהם אבל עדיין לא ממש שלמים, עדיין לא ברמה גבוהה. יש קטעים שאני אשאיר ברמה הזאת או כי הם רק בשביל התרגול ולא משהו שאני חושב ששווה את ההשקעה או כי הם מחכים עד שישתלבו ביצירה גדולה יותר.
  • טיוטה שלישית: תבוא אצלי לרוב גם לא יותר מכמה ימים בלי לגעת בחומר. אני אקרא את הקטע שוב ואנסה שוב לתקן דברים שנראים לא בסדר ולגרום לו לזרום יותר.
  • טיוטה רביעית: בערך בשלב הזה, אני אשתדל לתת עוד כמה ימים לחומר לנוח ואז לשוב אליו ולראות אם יש עוד דברים להוסיף ועוד דברים לתקן. וכאן אני בדרך כלל גם מרגיש מספיק בטוח עם זה כדי לתאר אותו כסיפור או משהו ברמה של אחד. ואז, בהתאם למה שאני רוצה לעשות איתו, או שהוא יעלה לפה תחת Stories או שהוא יישלח למקום שבו הייתי רוצה שיתפרסם לעריכה.
  • טיוטה חמישית והלאה: תבוא בשיתוף פעולה עם עוד אנשים בין אם אלו חברים שאני סומך על דעתם או מנסה לשתף אותם בכתיבה או עורכים מקצועיים יותר.

Posted in Practice, Thinking Out Loud by with comments disabled.