טמטום מול חוכמה?

אתמול מישהו שלח לי קישור שאמור להסביר למה כל עניין החרבת הסביבה והתחממות גלובלית הוא… ובכן, ‘בולשיט!’. כל מה שהקישור הזה הוכיח לי שוב שהאמריקנים הם עם מטומטם שבדרך כלל נמנע מלחשוב. אם מסתכלים קצת על ההיסטוריה שלהם אז היו להם שתי מלחמות גדולות במאתיים וחמישים השנים האחרונות (לא כולל אלו שלא היה להם עניין בהן והם סתם התערבו). עכשיו, האמריקני הממוצע חי חיי רווחה טובים. מעמד הביניים שלהם הוא בדרך כלל מעמד טוב והכל רגוע.

היהודים, לעומת זאת, חיו חיים מתמשכים של קונפליקט. משחר ההיסטוריה הניתנת להוכחה, היהודים היו כמעט בקונפליקט אחר קונפליקט, מה שהכריח את היווצרות התחמון והמוח החריף. כמעט דארוויני. רק ב-60 השנה האחרונות, היו לנו מספר מלחמות גדולות, כאלו שהשפיעו על כל אזרח ואזרח במדינה, ולפני כן עוד יותר. והיום, היהודים נחשבים עם בעל אינטילגנציה גבוהה וישראל היא מעצמה של פיתוח טכנולוגיות. זה עניין אחר למה לא משתמשים בהם בארץ.


Posted in Thinking Out Loud by with 1 comment.

Comments

  • Nihau says:

    1) בבקשה לא להשליך תאוריות ממדעי החיים על מדעי החברה.
    זו טעות נפוצה אבל התדירות הגבוהה שלה לא משנה את העובדה שהיא מוטעית וכבר היו אסונות חברתיים אדירים בגללה- תאוריות אנשי הזהב, הכסף והברזל של סוקראטס ותאוריות הגזע הנאציות – אם ניקח רק את הבולטים המוכרים לנו בתרבות המערבית שלנו, היו עוד המון מקרים במהלך התקופה שביניהם.

    2) לגבי התחממות גלובלית ושאר נושאים סביבתיים- הסיכון הגבוה האמיתי הוא במקרה הטוב שינוי איכות החיים האנושית ובמקרה הרע הכחדות בני האדם מעל כדור הארץ, ביחד עם גל ההכחדות הגדול שאנחנו בעיצומו כבר כיום.
    כדור הארץ ימשיך להסתובב סביב השמש, חיים ימשיכו להתקיים עליו, האקוסיסטמה תתאזן מחדש בצורה זו או אחרת ועולם כמנהגו מזה 4 מיליארד שנים נוהג.
    ולא משנה מה אומרים המגאלומנים שחושבים שיכולת ביקוע אטום מקנה להם יכולת הריסת הפלנטה. זה נחמד במד”ב אבל לא באמת פראקטי. נקודה.

    השאלה האמיתית שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו לגבי העתיד בההתחשב במגמות הנוכחיות היא האם אנחנו עדיין נהיה כאן ואם כן האם יהיה לנו “טוב”= נשמור על איכות ורמת חיים ברמה זהה או גבוהה מעט מזו שיש לנו כיום.

    לשאלה זו אין כיום פתרון אמיתי כיוון שמשך החיים האנושי והמנטליות הקפיטליסטית או הפאנאטית דתית לא מסונכרנים עבור התמודדות עם דילמות סביבתיות, מעשי ידי אדם או אירועים טבעיים. בגלל זה יש לך ערבוביה של פאטאליזם, ציניות, אדישות, התעלמות מוחלטת, פאראנויה, היסטריה, אמפתיה, חרדה, הכחשה ושאר גישות התמודדות שאף אחת מהן לא באמת מסוגלת להכיל את מלוא ההתמודדות האנושית מהסיבה הפשוטה- זו בעיה גלובלית ואין לבני אדם כיום מנגנון התמודדות עם בעיות יותר גדולות מאלו של חצי מדינה.