איך באמת צריך לבנות חללית קרב

מהנדס חלל אחד כתב לגיזמודו כתבה שלמה על איך צריך לבנות חלליות קרב בצורה יעילה, חכמה וחסכונית. בקיצור, הן יהיו מכל מיני גדלים אבל מי שקלע הכי טוב כנראה היו בבילון 5 עם חלליות גדולות עם מנוע גדול ונשקי לייזר רב כיווניים, חלליות קרב קטנות ומתמרנות שמשתמשות בעיקר בתנע אינרציאלי ושהטייסים שלהם סגורים בחליפות חלל. למרות שהם כנראה פספסו עם כל הזכוכיות האלו.
הבנייה המומלצת היא ספינה עגולה כמעט לחלוטין עם פנים זוויתיים כדי להקטין חתך מכ”מ, מנוע אחד מאחורה, מעט נשקים מקדימה וג’יירוסקופ גדול בדיוק באמצע.
בכל מקרה, מעניין לקרוא.


Posted in Art, Geekdom, High-Tech, Less Interesting News by with 4 comments.

Comments

  • ניהאו says:

    מעניין אותי לדעת מה תהיה דעתו של יואב (של האצה) על הכתבה. הוא העביר הרצאה לפני כמה כנסים על חלליות.

  • Eran says:

    אני מקווה שהוא יראה או יראו לו (רמז, לחלוק איתו בגוגל קורא) והוא יגיב.

  • עודד says:

    ה-starfuries החדשים יותר (מהעונה השלישית – יש להם שם קצת אחד שאני לא זוכר) אין להם מבנה קדמי מזכוכית אלא הם נראים קצת יותר כמו מטוסי קרב אטמוספריים. כנראה בגלל שהם אמורים להיות יכולים להכנס לאטמוספירה, אבל החזית השקופה מאוד הגיונית בשדה קרב תלת מימדי מלא (לא כזה שציר ה-Z בו בסה”כ משמש לקבלת יתרון לפני צלילה).

    בקשר לכתבה עצמה:
    כלי נשק: קליעים הנושאים חודרים ארוכים הם כנראה רעיון טוב, אבל בטווחי קרב חלל יקח להם מספר רב של שניות להגיע למטרה מה שמאפשר למטרה לברוח בקלות, ולעומת זאת ההדף של תותח כימי יהיה בעיה רצינית לחללית היורה – התנע של פגז 120 מ”מ גבוה בהרבה ממה שמנוע רקטי יכול לעשות באותו פרק זמן. מוזר לי שהפרופסור המכובד לא מכיר את המטען החלול: טילים הנורים ממנוחה יחסית לא ישפיעו על החללית היורה ויאפשרו בצורה מונחית להביא מטען חלול עד למעטפת של האויב, שם הפיצוץ יגרום יופי של נזק כי הוא לא מבוסס על הדף אויר אלא על הדף של פלזמה בלחץ עצום. ובכל זאת תותחי אנרגיה הם כנראה הנשק האידיאלי בחלל.
    גשר קרב: זה בהחלט סביר שיהיו נסיונות לאייש את גשר הקרב בלוחמים לבושי חליפות חלל בזמן שהגשר עצמו מכיל ריק, אבל אנחנו יודעים שחייל שלא נוח לו הוא חייל לא יעיל ולכן מהר מאוד יוותרו על הקונספט הזה. חשוב לציין בקשר לזה שהגשר של חלליות במסע בן כוכבים אינו בחלק החיצוני של הספינות והחלון הגדול מקדימה הוא מסך ואין הרבה סיכוי שמשהו יכנס דרכו.
    חלליות: אני לא קונה את הקונספט של חלליות עגולות, והוא לא מסבירלמה הוא חושב שזה רעיון טוב – כנראה בשביל ניצול טוב יותר של שטח עם מעטפת כמה שיותר קטנה אבל זה עושה גם הרבה בעיות כמו הצטברות חום שהזכירו בהערות, או בעיות קרינה – חלליות קרב יצטרכו הרבה חשמל ומייד וכנראה יעשו את זה בעזרת כור גרעיני. אם יש לך כור גרעיני בחללית אז אתה רוצה להרחיק אותו כמה שיותר מהצוות – גם כדי למנוע קרינה בשימוש רגיל ובטח למקרה שהוא נפגע מירי. תכנון בסגנון דיסקברי 1 הוא כנראה מוגזם, אבל אני חושב שבמסורת סיפורי המד”ב המוכרים לנו נוכל לצפות לראות חלליות ארוכות וצרות – זה גם משפר את חתימת המכ”ם החזיתית שלך הרבה יותר טוב ממבנה כדורי.

  • דימה .ק. says:

    גאוני, זה בא לי מה זה בטוב.
    אני כבר 3 שנים מהלך עם עלילה ורעיון אדיר לספר מדע בדיוני ישראלי שבמהלך כל השנים האלו רק בניתי את הסיפור יותר ויותר. לפני כמה חודשים החלטתי ללכת על זה והתחלתי לכתוב (כבר 3 פרקים).
    אז עכשיו כשקראתי את המאמר זה הביא לי כמה רעיונות.

    נ.ב, העלתי את זה לבלוג וורדפרס כדי שתהיה לחברים שלי גישה אליו (אי אפשר לגשת אליו מלבד הלינק הישיר) אז… אם תרצה zionstory.wordpress.com
    ומשוב\הערות יתקבלו בברכה!