כמה חשובים השמות?

סקר דעת קהל לכותבים וגם לקוראים שבו: כמה חשובים השמות בסיפור? מה זה משנה עם לדמות יש שם כזה או אחר ואיך מחליטים איזה שם לתת לאיזה דמות?

בתור קורא, הכי חשוב לי שהשמות יהיו קלים להבחנה כך שאני לא אצטרך יותר מאת השם של הדמות כדי לדעת במי מדובר ואני מעדיף שמות פשוטים ויום יומיים, יחסית למקום ההתרחשות, בעיקר כי כל דבר אחר נראה לי כמו סופר שמנסה יותר מדי.

בתור כותב, אלא אם כן חשוב לי שלדמות מגניבה יהיה שם מגניב (כמו נתנאל אור-שחר או להב ושאר הכינויים המחתרתיים) או שם שקשור אליה באופן יחודי (לא קורה הרבה) אז אני פשוט זורק את השם הראשון שעולה לי בראש, שהוא בדרך כלל שם של מישהו שראיתי לאחרונה. ותלוי מה בא לי קודם, השם גורר את הדמות או הדמות את השם או איזה שהוא שילוב כזה. וכמובן שיש מקרים שבו אני רוצה שהדמות הזאת תהיה רוסיה או דרוזית או משהו אחר ואז אני בוחר שם בהתאם.
וחוץ מזה, יש לי רשימה של שמות מגניבים (די מעט שמות פרטיים, דיי הרבה משפחה) שאני משתמש בהם כשאני צריך.


Posted in Practice, Thinking Out Loud by with 3 comments.

Comments

  • מאץ' says:

    אוי, אני כל כך גרועה בשמות…
    הבעיה המרכזית, אצלי, היא הצורך לבחור שם שאני לא מכירה אף אחד שנושא אותו (או מכירה כל כך הרבה אנשים שנושאים אותו שהוא גנרי) – כדי שהדמות שלי לא “תזדהם” בתכונות לא-לה. מאוד קשה לי להפריד בין אנשים לשמות שלהם, אם כבר הצלחתי לזכור מה הם…
    לעיתים קרובות הדמויות שלי מתחילות נטולות שם, או בתור X, עד שאתפנה לחשוב על שם, וזה תמיד עינוי, ועיתים קרובות כולל ארבעה או חמישה טלפונים לאנשים שחושבים שאני מטורפת לחלוטין. מזל שאני לא רוצה ילדים.

  • אלודאה says:

    אני כל כך, אבל כל כך גרועה בשמות שלרוב אני בוחרת לכתוב בגוף ראשון, מנקודת מבט של אדם שנותר לבדו על הפלנטה רק כדי שאני לא אצטרך לתת לו שם :P

  • Eran says:

    LOL. אותי הנושא מאוד מעניין ואני גם, כמובן, בא אליו באותה גישה של ניתוח ותהייה.