25/09/2008 והרי החדשות…
סיימתי לעבור על כל פריטי החדשות שלי ואני מניח שכבר שמתם לב. אבל אני עדיין חושב שצמצום של כמעט 2000 לפחות מ-100 זה יופי של סיכום. אבל זה יהיה העומס האחרון. טוב, Onwards…
1) Print a Moonbase. רעיון חדש לנאס”א.
2) Are you the [Disk-On-]Keymaster? מי רוצה כונן USB שמגיע עם Ghostbusters בפנים? אתם יודעים למי להתקשר. למרות שאני תוהה באיזו איכות הסרט אם הדיסק הוא רק 2 גיגה-בית.
3) משחקים מעניינים השבוע: חברה בשם Multiverse מפתחת MMOG לפי באפי ציידת הערפדים. מודיעה: MMOG לפי Firefly יתאחר אבל עוד לא מת.
Warhead PC. אחד המשחקים הכבדים ביותר בתעשייה היום הוא Crysis. לעומת זאת, Crytek, המפתחת, טוענת שאפשר להריץ אותו בצורה סבירה לחלוטין (30 תמונות בשנייה) על מחשב שעולה 600 דולר. אז המחיר המדויק הוא 699$. UltraPC מוכרת את ה-Warhead PC ביחד עם ההמשך, Crysis Warhead, בחבילה. לא מכשיר מדהים אבל הם טוענים שהוא עובד.
יצא סקר של נערים ונערות בקשר למשחקי מחשב וחברה. מתברר שילדים שמשתתפים בדיונים על משחקים מעורבים יותר אזרחית ופוליטית. ילדים שמשחקים משחקים שדורשים חברתיות לא הראו שינוי. אני מניח שההשוואה היא לילדים שלא. הדו”ח המלא ניתן להורדה.
סקר אמריקני קובע: המשחקן יותר בכושר מהאמריקני הממוצע אבל מדוכא יותר. להיות יותר בכושר מהאמריקני הממוצע זה לא כל כך קשה אבל זה קצת נוגד את הסטריאוטיפ של ה-couch potato. מה שיותר הצחיק אותי הוא שבשביל להביא לסקר 7,000 משתתפים, הם הבטיחו להם נשק חדש ל-Everquest.
4) איכות הסביבה השבוע: הונדה מציגה תחרות לפריוס. עם ה-Insight שבתקווה תכנס לשוק באביב הקרוב.
מפלס הים לא יעלה יותר משני מטר. עד 2100. זה לפי חישובים חדשים שנעשו בהתחשב במידע הנתון כיום. טוב או רע? תלוי איפה אתם גרים.
לקרר את האוקיאנוס. הרעיון הוא כזה: 1,500 ספינות משייטות ברחבי העולם, שואבות מי ים וזורקות אותן לאוויר בסוג של זריעת עננים, מגבירות את יכולת ההחזרה של מערכות מזג האוויר. התוצאה: קירור כדור הארץ. העלות: בין אחד לשני מיליון פאונד לספינה וחמישים בשנה. מתי? לא ידוע.
אתנול חם יותר. תהליך חדש המערב בקטריות מנפיק אתנול מצליולוז בצורה הרבה יותר יעילה. אולי ביו-דיזל יהיה שווה משהו מתישהו.
Human Powered Gym. בפורטלאנד הוקם ה-Green Microgym, מועדון כושר שמופעל, לפחות חלקית, על האנרגיה שמייצרים משתמשיו תוך כדי העבודה.
פורד פייסטה אקונטיק. זאת המכונית החדשה מבית פורד. קומפקטית חמודה לחמישה שעושה בסביבות ה-27 קילומטר לליטר אבל הם לא ימכרו אותה בארצות הברית. למה? כי היא עובדת על דיזל ואמריקה לא אוהבת דיזל.
בגרמניה בונים תחנת פחם שתתפוס את ה-CO2 של עצמה. ולכל מי שלא מבין, זה למה עדיף מכונות חשמליות. כי אז הזיהום הוא במקום אחד וקל יותר לטפל בו.
5) לווינים מעל הפלנטה של גוגל. לאחרונה, ה-ISS נאלצה לבצע תמרון התחמקות כדי להקטין את הסיכויים לפגיעה על ידי זבל חלל. זה שוב העלה את הנושא של כמות הזבל שזרקנו לחלל. אז מי שרוצה לעקוב אחר יותר מ-13,000 לווינים ושברים בזמן אמת, שיוריד את התוסף ל-Google Earth.
6) A-Space is MySpace for Spies. דבר ראשון, 16 סוכנויות מודיעין? אאוץ’. אבל טוב שהן מצאו לעצמם דרך לחלוק מידע ולשתף פעולה. ואם לפדרלים יש, למה לא לפושעים? Who’s Doubting My Shadownet Now?
7) Wifi… in Spaaaaaaace! אז ל-ISS מגיעים מחשבים עם וירוסים. שזה לא נורא כל עוד הם לא מתחברים למחשבים של התחנה. אבל עכשיו יש להם שם רשת אלחוטית. כל הכבוד. אני מצפה לקבל הודעה לפני שכדור האש הענק בשמיים יגיע.
8) רובוט השבוע: מגיש משקאות. כמעט טוב כמו R2D2.
נראה כמו כלב. והוא ממש חמוד ומחזיק שקיות. עדיין לא מביא את העיתון.
סורק ספרים. ועושה את זה ממש טוב. אם גוגל רוצים לדגלט ספרים אז הם צריכים כמה חבר’ה כאלו. גם אני רוצה. :)
הוא טויוטה פריוס. והיא מטיילת בסאן-פרנסיסקו. ויש גם אופנוע שנוסע בעצמו וזה גם מגניב.
9) אם ברצונך לחייג לוירגו הדלק כוכב. רעיון חדש שעלה לגבי תקשורת מתקדמת הוא שחייזרים אולי ישתמשו בכוכבים (כן, הדברים האלו שדומים לשמש שלנו) כדי לתקשר לטווח ארוך. יש כוכבים בגלקסיה שלנו בעלי עוצמה משתנה. אם יורים קרן של ניוטרינים לתוך אחד כזה, אפשר לשנות את קצת השינוי ובכך לקודד 0 או 1. במקרה הזה, קו שבור יהיה… מה? הייפרנובה בלתי צפויה?
אני מאוד אוהב מחקרים. ניהאו אמרה לי שמחקרים קטנים וללא הנחות בסיס וטענות לוגיות לא אומרים הרבה אבל זה רק הופך אותם ליותר טובים. זה כמו שיש לך ילד קטן והוא מתלהב ממשהו למרות שאתה יודע שאפשר כל כך הרבה יותר טוב. אז אתה אומר לו, “יופי, חמוד. כל הכבוד.”
10) טעם במוזיקה מעיד על אישיות. אז יש מחקר חדש שטוען שהעדפה מוזיקלית מעידה על האישיות. אז אולי בעתיד, ביחד עם רשיון נהיגה, שפות ותחביבים, תאלצו למלא גם העדפה מוזיקלית בקורות חיים? בכל מקרה, אני כרגע רואה את: “חובבי Heavy Metal הם עדינים ונינוחים”. וכמה חזק הקשר בין מעדיפי Heavy Metal ומוזיקה קלאסית. תמיד אמרתי.
11) אפל מצחיקים. מתברר שאת ה-iPod המציא בריטי אחד בשר קריימר בשנת 1979. אבל הוא לא הצליח לפרוץ עם המכשיר שלו ולא היה לו כסף לחדש את הפטנטים. אפל מכרו 163 מיליון יחידות בכמה מאות דולרים כל אחת. ומה עם קריימר? הם שכרו אותו כיועץ בתביעת זכויות יוצרים שהוגשה נגדם על ה-iPod. אולי הם גם יזכרו לפצות אותו קצת.
12) The Cyber Crime Hall of Fame. לפי PC Magazine. חלקם מגניבים. חלקם מעידים על טמטום מרהיב. מטעם הרשויות, כמובן.
13) צעצועים מעניינים השבוע: הכונן הזה יותר מהיר ממכם. אינטל מצטרפת לחגיגת כונני הפלאש. והם טוענים שהכונן שלהם כל כך מהיר שהוא מכיל רכיב כדי לרכך את הזמנים בהם המחשב איטי יותר ממנו.
The Immersive Cocoon. רק הולודק כמו שהם הראו לנו ב-Enterprise. לא משהו מיוחד.
The Best Gaming Laptop Money Can Buy. המשך של הנושא משבוע שעבר.
תוכנה שצופה בטלוויזיה פוליטית. ואומרת לנו Who’s Spinning and Who’s Not.
מערכת הניווט/דרך/רכב/לווין. כשכל אלו יעבדו ביחד ויתקשרו אחד את השני, יהיה אפשר להגיד למכונית שלך לעצור בלי רשות ממך.
חליפת שחייה כמו שלא ראיתם מעולם. יש כאלו שמכנים את השלדים החיצוניים המסייעים בתור חליפת סופרמן. אז מה זה? חליפת אקוואמן?
קסדת המחשבות של צבא ארה”ב. קופצת מעבר לרעיון ה-Subvocalization ישר אל תקשורת מופעלת מחשבות.
Pre-Crime Intention Sensor. זה מה שבודק ה-DHS עכשיו. עם מצלמות וחיישני אינפרא-אדום, הם מנסים לגלות התנהגות חשודה.
משקפיים מצלמות. זה כבר רעיון מוכר. אבל אלו גם מצלמות וגם מקרינות וגם מנגנות. זה כבר יותר מרשים, לא?
14) דארווין והאמונות הטפלות. יכול להיות שאמונות טפלות היו שימושיות בעבר. ניסוי מחשבתי אומר שאם ה-False Positives קטנים יותר מה-False Negatives שעולים מאמונה טפלה, יש סיכוי טוב שאמונה טפלה תאומץ. זאת אומרת, אם מקשרים עשב זז לנמר זה יכול להיות טוב גם אם הרוח מזיזה אותו בחלק גדול מהמקרים. להתחבא כשלא צריך עדיף על להיאכל.
15) ובהארוורד הם יוצרים חיים. או לפחות מתקרבים לזה. מדענים ב-Harvard Medical מרכיבים תאים מחומרים אורגניים שקטים. ביולוגיה סינטטית וחיים מלאכותיים… Here we come!
16) הכוח של האינטרנט. זחלן החדשות של גוגל מצא סיפור פופלארי על פשיטת הרגל של חברת United Air Lines. הסיפור היה בן שש שנים אבל לא היה מסומן עליו תאריך אז גוגל העלו אותו כסיפור חדש. לא לקח הרבה זמן עד שהוא התפשט ברשת והפך להיות פריט חדשותי נפוץ. כתוצאה מכך, המניות של UAL צנחו מ-12$ ל-3$. הם חזרו ל-10$ עד סוף היום אבל מחזיקי המניות של UAL פשוט איבדו 300 מיליון דולר שהתנדף להם בגלל שטות. Do No Evil, הא?
17) מדענים מחפשים פלדה חזקה יותר. בשביל לבנות כורי היתוך. הבעיה היא שהתכונות המגנטיות של הפלדה הופכות אותה לפלסטלינה בערך ב-500 מעלות. אולי שישתמשו בנייר?
18) הנדסה גנטית תחזיר שמיעה לחרשים. באדיבות יעל, “עיינתי” במאמר “מעט נטוי” על הסכנות בהנדסה גנטית. את הבן אדם שכתב אותו נהוג בדרך כלל לכנות Alarmist. מהכתבה עובר המסר של לעצור את ההנדסה הגנטית כל עוד אפשר! כן, כי אז לא נוכל לקבל דברים כאלו.
19) קורס הסמכה לאביר ג’דיי. אוניברסיטת המלכה בבלפאסט מציעה את הקורס: “Feel the Force: How to Train in the Jedi Way” שיחנך את תלמידיו בהיסטוריית Star Wars, דרך החיים השלווה של הג’דיי וגם קצת mind tricks. אני חושב שהקורס הזה יתאים לנו מאוד בטכניון ליד “מדע בדיוני בקולנוע”.
20) משטרת ניו יורק קופצת למדרגה הבאה. ועכשיו, שירות החירום שלהם, 911, מקבל תמונות ווידאו שקשורות לתלונות.
21) ברירה טבעית במרק הבראשיתי. האם יכול להיות שהייתה אבולוציה גם בין מולקולות ותהליכים כימיים? מולקולות משכפלות את עצמן ומגיבות עם מולקולות אחרות אז אולי מולקולות שעושות את זה בצורה יותר יעילה ויותר מהירה יתרבו יותר מחברותיהן? וכך, היווצרותם של חיים מורכבים יותר הופכת להיות סבירה מאוד. יש מישהו שחושב ככה.
22) ככה מחרימים את ישראל כמו שצריך. חלק ממה שהוא אומר שם לא נכון או לפחות לא מדויק אבל זה עדיין משעשע. תודה לירון.
23) סוכנות הביון משתמשות במידע פומבי. אבל אם זה לא מכיל קצת “מסווג” או “סודי” הבוסים לא יאהבו את זה.
24) כלב מתקשר למוקד חירום. מציל את בעליו מהתקף.
25) קח שתי יצירות אומנות ותתקשר אליי בבוקר. מחקר מעניין טוען שיופי יכול לתפקד כמעמעם כאב, יותר מאשר כיעור או כלום. אולי צריכים טיפה יותר להשקיע בעיצוב של בתי חולים?
26) ובפתח תקווה עוברים לשיטת הגזר והמקל. אבל לא עם הכלבים אלא אם בעליהם. כל בעל כלב יחויב בדגימת DNA של ידידו הטוב כדי שיהיה אפשר לזהות את צואתו. מי שיאסוף את שאריות הכלב, יקבל הטבות ומי שלא, יקבל קנס.
27) The Cold Shoulder. מחקר חדש מגלה שאנשים שמבודדים חברתית (Get Frozen Out) באמת תופסים את הטמפרטורה כנמוכה יותר. Isn’t that a chilling thought?
28) לא להתעייף לעולם. הבנה מחודשת של איך שרירים עובדים ומתעייפים יכולה להביא לטיפול שיעכב את התעייפותם. ספורטאים וחיילים, בדיוק בשבילם.
29) על היווצרותם של מקומות קדושים. הסיפור הזה קצר ומשובב לב ונפש. מומלץ.
30) מעלית החלל. היפנים מתחילים לעבוד עליה. הם רק יצטרכו להשאיל את טאפרוביין.
31) מחקר חדש טוען: רוב הסטודנטים אידיוטים. אני הייתי הולך ומכליל את זה לרוב האנשים אידיוטים. התגובה הרגילה למבחן, בו הם הותקלו על ידי הודעות שגיאה שונות ומזהירות והתבקשו להגיב להן, הייתה: “אני רק רוצה להיפטר מכל ההודעות המעצבנות האלו.”
32) Astrobiology by OortKuiper. אחרי ה-LHC Rap של AlpineKat, מגיע ראפ על אסטרוביולוגיה. ה-LHC יותר טוב.
33) אנחנו על המפה ואנחנו נשארים על המפה. ועכשיו, בגלל כמה רוסים, יש לנו גם סמיילי ענק על המפה.
34) אחד השעונים המגניבים ביותר שתראו.
The Corpus Clock & Chronophage
Posted in Less Interesting News by Eran with 11 comments.
מאוד אהבתי את השעון- הוא נהדר!
הרעיון של לקרר את האוקיינוס הוא בזבזני ולא יעיל כמו שרק פוליטיקאים עשירים (= לא מדענים) יודעים לתכנן. גם אם זה עובד זה לא פרוייקט שאפשר לשמור עליו עובד לאורך זמן- עדיף להשקיע את הכסף הזה בהבנה מעמיקה יותר של תהליכים גלובליים שיעזרו לפתור נקודתית את המקור האנתרופוגני להתחממות בתקווה שהסיבות הטיבעיות לא גדולות משמעותית והפתרונות יספקו תשובה ארוכת טווח.
קורס הסמכה לג’די – נו יש להם כנסייה רשמית בבריטניה- לפחות שתהיה להם הסמכה רשמית גם כן- נראה מי ינצח בקרב זירה בינם לבין inteligent design.
הסיפור על אמנות כמשכך כאבים ועל החשיבות האבולוציונית של אמונות תפלות- יועלו לדיון מול המנחה שלי- המבין הרבה יותר ממני באקולוגיה אבולוציונית- אנסה לזכור את כל הנקודות כדי לחלוק איתך אחר כך.
וקצת ביקורת פרטית:
לגבי 31
its not that people are stupid-
its that they are systematically treated that way.
למה הכוונה?- כל תעשיית המחשב דוחפת מלכתחילה לאנשים מוצרים בלי ללמד אותם איך להשתמש בהם בתיבול גישה שאומרת “אל תיגע כי אתה אדיוט ובטוח תהרוס משהו” שלאחריה מגיעה הגישה של “תעשה מה שאומרים לך- להבין למה זו העבודה שלנו- שלם לנו עליה”. כל ההתנהלות מול המשתמש היא לא ידידותית בעליל- מתי ראית אי פעם הודעה של תוכנת חלונות שממש מנסה להסביר לך למה ההחלטה שלך אינה רק בגדר כסת”ח אלא באמת מהותית לתפקוד הנכון שלך מול המחשב והמחש מולך?
שלב בזה את אלפי האזהרות הדרמטיות שלא בצדק של תוכנות מסחריות ופרסומות שמנסות לשכנע אותך על דרך הפאראנויה לקנות אותן כדוגמת אנטיווירוסים למיניהם ואתה מקבל שחיקה של הנכונות להקדיש תצומת לב וזמן למשהו שגם ככה “אתה לא מבין וסתם תהרוס” ואמונה מסויימת שהמחשב שלך אמור לבקש ממך בdefault לעשות פעולות שמצמצמות נזק.
זה קל להתנשא מעל אנשים באופן כללי עם משפט כמו “אנשים מטומטמים” כשזה מגיע למחשבים- באותה מידה שקל לאמן לחימה להתנשא מעל כל מי שלא יודע עמידת מוצא כלשהי כ”אידיוט שמחפש למות”. בורות היא משהו שאפשר לפתור, ולא ראוי לבזות אנשים על חוסר מזלם להיות בורים בתחום מסויים. טמטום הוא משהו שיש לרחם עליו ולתת למי שיש לו תעצומות נפש לנסות לטפל בבעיה בסבלנות הנדרשת.
… nihu your looking at it wrong, the error is not in the answer but in rearranging the question,
let’s look at the UI with fresh eyes for a moment, what is the oddest thing about the UI in general when compared to say, a pencil and paper? what capabilities does a piece of dead wood and some lead have that a technological marvel does not?
everything about a piece of paper can be undone, granted there cases where undoing things will cause some damage but the beauty is that the damaged undoing causes can be easily undone as well, and so on and so on
and yet the computer constantly penalizes those that use it unwisely, even or perhaps especially in a casual manner
I have no problem with people using something without understanding it to the umpt-tenth degree of derived quantum fluctuation blah blah blah
what I really can’t wrap my head around is this, knowing the potential for harm, and understanding that consumers are on occasion error prone, why do designers not make sure that there is a damned UNDO button?
the first practice of UI is Never give a Warning instead of an Undo, you better
bloody well give an Undo like you mean to
So I agree with Eran, people are idiots, not the ignorant ones, you can’t be an idiot if you don’t know the subject, you can only be an idiot if you know the subject; know the answer; and then just stand there scratching your backside while you curse the darkness, when you have a candle in one pocket and a pair of matches in the other
syga- I completely agree with you regarding the missing UNDO option and I think its just a part of the entire syndrom of assuming only computer people will/can ever use a computer in the “right” way
what got me irked is this part:
רוב הסטודנטים אידיוטים. אני הייתי הולך ומכליל את זה לרוב האנשים אידיוטים.
where I think we both agree that most people are ignorant in some fields I doubt if they are also stupid.
ts not like computer people have to “guard the secrets of the trade” to make money out of it like the alchemists of old.
in these days kids start to learn to use computers in school but for the majority of grownups the first time they have to use a computer is somewhere after the army- in university or work- both are equally embarrassing places to start learn where the copy paste spell checker functions are and how to write an equation in excel
this “basic” information is assumed to simply apear in your mind the first moment you look at the desktop.
add to that the entire attitude of red alerts in frightening launguage “a fatal error has been encountered” forcing a shutdown” and deleting everything you did because you have not learned to save yet- paper never asks you to save or it will forget you ever wrote on it.
and so on and so forth.
there is no concentrated effort to help people learn as a part of buying a computer- because “its too complicated and takes too much time to teach” all the divese elements the costumers are told about to convince them to buy.
its like you buy your first ever washing machine and the company drops it at your door without installing it and leave without telling you how to actually operate it and you are left with guessing how to connect the tubes, where to put the powder and where to put the fluid and what number equals what plan and the first time you try (if you managed to connect it right) it shut down in the middle of work and you have to go back to washing by hand the messy result.
and clean the entire flooded room too.
Every weapon comes with a manual. Even Windows.
יש הרבה אנשים שעושים את המאמץ לחנך. לחלונות יש את חלונות העזרה וללינוקס יש לפחות את כל האנשים האלו שישמחו לעזור לך אם רק תבקש.
הרעיון במחקר הזה, אם לא נכנסת לקרוא את כל המאמר, הוא שהם שמו לסטודנטים הודעות ברמות שונות של הסברים. ההודעה האחרונה הייתה: “אתה הולך להתקין תוכנה שתזיק למחשב שלך. אתה עושה דבר רע. אם אתה לוחץ OK אתה בזדון פוגע במחשב שלך.” ואנשים לחצו OK.
I did read it :)
לדרגורן ולי היה דיון מעמיק על הנושא הזה היום והרי תקציר המסקנות (הרחבות למטה):
1. המחקר נבנה בצורה שגויה.
2. מחשבים נבנים בשביל אנשים על ידי אנשים שאינם בהכרח טובים במה שהם עושים.
3. לא לכולם יש את אותה רמת יכולת כאשר הם נדרשים להתמודד עם משהו חדש (not everyone has computer afinity) ולכן תמיד יהיו מקרי קצה.
בקשה: אנא מכם יודעי הדבר צרפו כאן רשימה של קישורים אל “שיעורי העזר” המוצלחים והידידותיים ביותר שנתקלתם בהם ברשת המיועדים לעזור למשתמש ההדיוט להיות פחות הדיוט.
**************************************************
הרחבות:
1. המחקר בפועל לא בדק את יכולת האבחנה וההבנה של סטודנטים את חשיבות השאלה שמציב להם הפופאפ אלא את יכולתם לסנן החוצה את הפופאפים מתוך ריכוז במאמץ לענות על הסקר שהתבקשו למלא.
בדומה לסרטון בו שתי קבוצות משחקות כדורעף והצופה מתבקש לספור כמה פעמים עבר הכדור הלבן בין חברי הקבוצה הלבנה ולא מבחין כלל במחופש לגורילה שמסתובב באמצע המסך עד שלא מפנים את תצומת ליבו לעיניין. יכולת הסינון של בני אדם למידע לא רלוונטי למה שהם עושים היא מאוד יעילה ועזורת לנו להתמודד עם עולם כאוטי ומלא מידע מיותר לצורכי ההתמודדות עם אספקטים שונים שלו. דוגמא טובה היא פרסומות יכולתנו לפתח חסינות ולהתעלם מהן.
אנשים מאוד טובים בלהתעלם ממידע מיותר ומפריע- אחרת מסכי הטלוויזיה שמפרסמים סרטוני פרסומת מבהיקים וקופצניים בכבישים היו גורמים לתאונות בלתי פוסקות.
2. מחשבים הם אחת היצירות האנושיות לחלוטין ההן שלא נולדים עם היכולת להפעיל- בניגוד ליכולת קואורדינציה טובה או נטייה למחלת ים. מי שמייצר את המכשירים האלו והתוכנות שלהם אולי טובים מאוד בייצור הזה אבל זה לא מקנה להם תובנות אוטומטיות באיך לתת לשאר האנשים שלא עובדים בזה למחייתם גישה קלה ונוחה למערכת. מי שהמציא את הפופאפ למשל החמיץ לחלוטין את העובדה שהדבר הראשי שפופאפ עושה הוא להפריע למשתמש במה שהוא היה מרוכז בלעשות- מה שמוביל לשתי תגובות מיידיות: 1) מעצבן 2)עובר סינון.
הסיבה שזה מעצבן ברורה- זה מפריע לעשות משהו שכן היה לי חשוב וקוטע לי את חוט המחשבה העדין והרגיש.
הסיבה שזה עובר סינון נובעת בעיקר מסיווג הרוב המכריע של ההודעות כ”לא רלוונטי לי”- אם בגלל שהן פשוט קריפטיות למי שאינו המתכנת המקורי של התוכנה המנג’סת (דרגורן אמר שהן כתובות ככה כי הן לא מיועדות למשתמש הרגיל אלא רק למי שמבין בנושא הספציפי עליו האזהרה מדברת ואני אמרתי שזה שיטה מלוכלכת לייצר כסף לאנשי מחשבים)ואם בגלל שהן פרסומת במסווה של הודעת שגיאה\אזהרה\הודעה. כולנו ראינו המון כאילה.
כמשהו שנועד במקור להזהיר אותך מפני סכנה זה מחטיא את המטרה לחלוטין.
יותר גרוע- ברוב המקרים המחשב מאמן את המשתמש הבור ללחוץ “כן” כברירת המחדל שאמורה להגן על המחשב. ברוב המקרים של בקשת אישור כזו אין לך סבלנות לקרוא עוד הודעה קריפטית ופאראנואידית (נסה פעם לבטל תוכנה בTASKMNGR ותראה עד כמה מפחידה הודעת מחשב יכולה להיות בלי שום אבחנה בין תוכנות חיוניות ביותר לתוכנות harmless כמו ICQ). תוצאה – אפקט פאבלוב- קופץ פופאפ לוחצים מה שיעיף אותו מהמסך הכי מהר במינימום השקעה של משאבי ריכוז שמוקדשים כרגע למשהו באמת חשוב ואחר.
מסקנה סופית- פופאפים הם חרא של שיטה לאינטראקציה תקשורתית בין המחשב למשתמש.
3. לא לכולם יש את אותה היכולת- יש אנשים שיש להם יותר חוש טכני לדרך בה מישהו אחר חשב שצריך המחשב לעבוד ויש אנשים שאין להם מושג והפחידו אותם עד כדי כך שהם כבר מעדיפים לא לגעת. ויש את כל הקשת באמצע.
זה קשה לסלוח לאנשים על שלומיאליות פושעת במה שנראה כפשוט וקל לעצמך.
ככה למשל חושבים רוב טכנאי המכונות על אותם אנשים שלא ממלאים שמן ברכבים שלהם אף פעם. ההבדל המכריע הוא שלרכב צריך רשיון וכחלק מהשגת הרשיון צריך לעבור מבחן תאוריה שכן מלמד אנשים שחייבים לשים שמן ואיפה.
למשחב לא רק שאין רשיון ומבחן שמוודא יישור קו שכזה אלא שכל הזמן משנים אותם. עקרון שהיה עובד יופי על dos כבר לא עובד היום- בתור התחלה איפה בדיוק בdesktop הסטנדרטי של היום אתה אמור להתחיל לכתוב את השורות? שלא לדבר על הבלגן שעשו להרגלים טובים של אנשים עם אופיס 2007.
הגמישות המחשבתית הנדרשת כדי לעמוד בקצב שבו מחשבים משתנים ולהבין את מהות השינויים (ע”ע וויסטה מול XP)
גדולה מידי בשביל הרוב המכריע של המשתמשים שיש להם משהו אחר לעשות בחיים חוץ מללמוד מחשבים.
זה לא אשמתם של רוב האנשים אלא של מי שתכנן אותם ככה.
על מחשבים ואנשים
ראו כתבה מאת מומחה בתחום:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3347772,00.html
יש אנשים שלמים שכל התפקיד שלהם זה לעצב ממשק למערכות מסוימות. לחשוב על מה תוכנה צריכה לעשות, לתכנן את דרך הפעולה שלה, ליישם את ההליכים ולהציג אותה למשתמש הם שלבים שונים לחלוטין שלפעמים גם נעשים על ידי אנשים שונים לחלוטין.
אני מסכים שתכנון מערכות מחשב היום, גם במקומות שבהם מאוד מאוד מנסים, עדיין דיי רחוק מממש ידידותיות למשתמש אבל אנשים עדיין יודעים מה זאת הודעת שגיאה והתעלמות מהן לחלוטין “כי הן מעצבנות אותי” זה לפחות חוסר אחריות ורשלנות.
באותה מידה ואולי אף יותר זה “חוסר אחריות ורשלנות” לנסח את הרוב המכריע של ההודעות האילה כג’יבריש היסטרי לכל מי שאינו המתכנת המקורי של התוכנה ועוד יותר גרוע זה להשתמש באותו פורמט אזהרה לצורך מסחרי בעיצוב פרסומות – מה שמלמד אנשים להתעלם מהם עוד יותר.
אם אני אצעק עליך “תזהר! מ%^$#&*^%$^” אתה לא תבין אם הזהרתי אותך מהדוב או מהמפולת או מלדרוך על צואת הכלב ומתישהו גם האיכרים הכי פאראנואידים מפסיקים להאמין לצעקה “זאב זאב” אם הם לא רואים את ההשלכות המיידיות.
אני מסכימה איתך בגדול שיש למשתמשי מחשב אחראיות אישית מינימלית כלשהי להשקיע וללמוד על השימוש במכשיר אבל אנחנו חלוקים בדעתנו על כמות ההשקעה שאנשים יכולים לפנות לזה מהחיים שלהם אם זה לא המקצוע שלהם. במיוחד כשאתה לא סופר את כמות השעות שחקרת על הנושא בזמנך הפנוי כי זה עיניין אותך- משהו שאתה לא יכול לצפות מאיש משפחה עסוק ב11 שעות עבודה ליום ועוד משפחה בבית להצליח לעשות- בהתחשב בחוסר שיתוף הפעולה מצד יוצרי המערכת הממוחשבת.
אני חושב שמחשב, באופן כללי, הוא כל כך מסובך שלא מצפים מכל משתמש קצה לדעת להתמודד עם כולו, כמו שלא מצפים מכל פיזיקאי שנה ראשונה להתמודד עם הסתברותית, גרעינית, יחסותית, קוואנטית ואסטרונומית.
הודעות השגיאה הן באמת בשביל המתכנתים. המשתמש אמור רק לזכור מה הודעת השגיאה וכשהוא מתקשר לחברה להתלונן על המכונה שלו שהתקלקלה, הם כבר יבינו את הודעת השגיאה.
וכמובן, שלכל חלק במחשב יש הודעות שגיאות משלו, מלוח האם למערכת ההפעלה לדפדפן ולאתרים מסוימים. מי שכתב אותן יודע מה הן אומרות.
אז למה הן מבקשות מהמשתמש להחליט החלטות חשובות?
למה לא פשוט להפנות את המשתמש לטלפון חינמי בו ניתן לדבר עם מי שיכול לעזור ומחוייב לכך כחלק מהשירות?
או סתם להפנות לטלפון ולקבל שירות בתשלום אבל לפחות לקבל אחד.
מוזר לי שאין אנשים מחשבים שמנצלים את הנישה הריקה הזו של מתן שירות ביתי צמוד ואמין לכל בעיות חומרה-תוכנה.